Știri
Home » Stil de viață » Singura rețetă de zacuscă pe care trebuie s-o știi. E absolut demențială

Singura rețetă de zacuscă pe care trebuie s-o știi. E absolut demențială

zacusca

Toamna se culeg roadele, dar se face și zacusca. Este cel mai adorat preparat al toamnei, ce rezistă foarte bine la depozitare iarna și de care ne putem bucura luni la rând. Un lucru dificil este, însă, alegerea rețetei potrivite. În rândurile următoare, vă vom prezenta cea mai simplă și mai gustoasă rețetă de zacuscă.

Rețetă delicioasă de zacuscă. Cum se prepară

Este, într-adevăr, un preparat ce necesită grijă și atenție, dar cum este un eșalon al toamnei, el nu poate lipsi din nicio casă. Lista de ingrediente nu este prea scurtă, dar ce necesită cea mai mare grijă din partea bucătarului este prepararea atentă a ingredientelor.

Iată de ce ai nevoie pentru a face aproximativ cinci kilograme de zacuscă:

3 kg vinete crude

1,5 kg ardei căpia sau amestec cu gogoșari cruzi, întregi

0,5 kg zarzavat ( 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 pastarnac, o țelină mică)

0,5 kg ceapă

500 ml ulei de floarea soarelui

1 L de bulion de roșii (sau roșii pasate la cutie)

4 lingurițe de sare (puneți 3 și mai gustați la final)

2 lingurițe piper măcinat (sau boabe) – eu am pus măcinat

2 foi de dafin

Cum se prepară cea mai bună zacuscă

Pentru începutul acestei rețete punem vinetele la copt și ardeii. Cel mai bine este să facem asta pe un foc deschis, afară sau pe flacara de la aragaz, folosindu-ne de recipiente speciale.

Acestea trebuie lăsate o zi la scurs.

A dou azi, ne punem apuca de restul ingredientelor. Radem morcovii, păstârnacul, pătrunjelul și țelina și le călim într-o cratiță cu 100 ml de ulei.Trebuie lăsat pe foc aprox. 15 minute.

Punel uleiul rămas într-o oală mare, alături de ceapă ce trebuie călită. Adăugăm apoi ardeii capia mărunțiți și lăsăm să se gătească alături de celealte ingrediente, la foc mic. Adăugăm și zarzavaturile. La final, adăugam vinetele și bulionul.Punem piper și foi de dafin și lăsăm zacusca pe foc o oră.