Știri
Home » Știri » Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna. S-au afișat online notele finale ale BAC-ului

Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna. S-au afișat online notele finale ale BAC-ului

Bacalaureat 2020

Rezultatele finale după contestaţii ale examenului de Bacalaureat 2020 din cadrul sesiunii de toamnă au fost publicate, sâmbătă, pe edu.ro.

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului de anul acesta au fost publicate, sâmbătă, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Înaintea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 31,5%, în creștere față de cea de anul trecut, care a fost de 30,8%.

Bacalaureat 2020. Premieră pentru sesiunea de toamnă

Primele rezultate au fost publicate marţi, 2 septembrie. Potrivit MEC, s-a înregistrat şi o premieră a ultimilor 18 ani pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului – un elev din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Din totalul candidaţilor promovaţi (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia 2019 – 2020 este de 34%. În cazul promoţiilor anterioare, procentul candidaţilor promovaţi este de 27,8%, precizează MEC.

La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi din cei 42.747 înscrişi şi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 169 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).

Bacalaureat 2020. Rezultatele finale, afișate pe edu.ro

Media minimă de promovare a examenului este 6 (şase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD). Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă.

La fel ca la rezultatele de pe 3 septembrie, elevii trebuie să știe că cea mai rapidă metodă prin care pot afla notele finale fără să se mai deplaseze până la avizierul unității de învățământ este online-ul. Mai concret, acestea vor fi disponibile pe Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației. Mai mult de atât, pe pagina dedicată a MEN vor fi afișate notele fiecărui candidat al examenului de Bacalaureat, în funcție de județul în care se află liceul absolvit.