Știri
Home » Știri » Rezultate contestații Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Notele după contestații la examenul de BAC au fost afișate pe edu.ro

Rezultate contestații Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Notele după contestații la examenul de BAC au fost afișate pe edu.ro

Bacalaureat 2020

Rezultatele finale la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate astăzi pe bacalaureat.edu.ro, putând fi consultate și pe redactia.ro. Rezultatele finale la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat.

Astfel, pe pagina online dedicată rezultatelor finale de la Bacalaureat 2020 au apărut coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat 2020 a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Contestațiile la primele rezultatele la Bacalaureat 2020 sesiunea toamnă au putut fi depuse, miercuri, 2 septembrie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Soluționarea contestațiilor s-a făcut în perioada 2 – 4 septembrie, astfel că rezultatele finale se publică sâmbătă, 5 septembrie.

Contestaţiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, au semnat și au depus/transmis electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultate contestații Bacalaureat 2020

Probele scrise au fost programate în săptămâna 24 – 27 august. Din cei 42.747 de candidaţi înscrişi s-au prezentat 34.462 de candidaţi. MEC a anunțat că au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 169 de candidaţi. Cele mai bune rezultate s-au obținut în județele Caraș-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%), iar cele mai slabe în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

Calendarul probelor BAC 2020, sesiunea de toamnă:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale s-au derulat în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal au calculat mediile candidaților și au asigurat echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase), potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.