Știri
Home » Stil de viață » Rețetă inedită de plăcintă cu iaurt. Ingrediente și mod de preparare

Rețetă inedită de plăcintă cu iaurt. Ingrediente și mod de preparare

Plăcintă cu iaurt

Dacă ești fanul plăcintelor, atunci trebuie să cunoști faptul că cea mai populară, sau poate chiar cea mai gustoasă dintre ele, este plăcinta cu iaurt. Dacă mereu ți s-a părut prea complicat să o faci, iată că avem cea mai simplă rețetă, pe care o pot face chiar și cei care nu sunt pasionați de bucătărie.

Rețetă de plăcintă cu iaurt. O poate face oricine

Lista de ingrediente pentru plăcinta cu iaurt este destul de mare, dar nu trebuie să vă lăsați intimidați de aceasta, pentru că prăjitura în sine este chiar simplă, mai ales dacă trișați puțin și cumpărați foi de plăcintă. Economisiți mult timp în acest fel.

Lista de ingrediente pentru plăcinta cu iaurt

500 g iaurt gras 10%

1 pachet foi de plăcintă (8 foi)

5 ouă

200 g zahăr

vanilie

un praf de sare

coajă rasă de la 2 lămâi

40 g amidon

50 g unt

120 g stafide

zahăr pudra pentru servit

Cum se face plăcinta cu iaurt

Mai întâi topim untul și radem lămâile. Pregătim tava, pe fundul căreia așezăm o hârtie de copt. Așezăm prima foaie de plăcintă, pe care o ungem deasupra cu unt și presărăm niște coajă de lămâe. Continuăm același procedeu până ajungem la cinci foi.

Cum se prepară crema de la plăcinta cu iaurt

Pentru cremă, avem nevoie să separăm albușurile de gălbenușuri, iar albușurile le ounem într-un bol cu niște sare, pentru că trebuie bătute spumă.

Când spuma devine mai consistentă, punem și 100 de grame de zahăr, și continuăm să amestecăm până seamănă cu bezeaua.

Mixăm separat și gălbenușurile cu restul de zahăr, un praf de sare, coaja de lămâie și vanilia. Adăugăm iaurtul și amidonul, iar apoi punem și albușurile. Amestecăm ușor, iar apoi putem pune crema peste foile din tavă. După aceea, continuăm cu restul de foi, ce trebuie și ele unse cu unt, până când le terminăm.

Plăcinta cu iaurt trebuie lăsată la cuptor pentru 45 de minute, la o temperatura de 170 de grade. Pudrăm cu zahăr și este gata!