Știri
Home » Stil de viață » Rețetă de umplutură de nucă pentru cozonaci. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de umplutură de nucă pentru cozonaci. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

cozonac nucă

Cozonacul este, cu siguranță, un desert special, care se regăsește pe masa românilor  de fiecare sărbătoare. Sunt multe rețete și mai ales multe umpluturi, dar cea clasică, ce este, cu siguranță, pe placul tuturor, chiar și a celor mai pretențioși.

Cum se gătește cozonacul cu umplutură de nucă

Dacă vreți un desert clasic, care să îi mulțumească pe toți invitații, atunci puteți apela imediat la rețeta de cozonac cu nucă. Nu este cel mai simplu de făcut, dar va avea efectul scontat și chiar vi se va cere rețeta! Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a găti acest cozonac:

Ingrediente cozonac cu nucă

1 kg făină

  • 50 g drojdie proaspătă
  • 1/2 l lapte
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 200 g unt topit
  • o linguriță sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură aveți nevoie de :

  • 500 g nucă măcinată
  • 250 g zahăr
  • 5 albușuri
  • o lingură cacao

Ca să facem acest cozonac, începem prin a pregăti maiaua. Punem drojdia, laptele călduț, 100 de grame de făină și o lingură de zahăr. Se lasă deoparte pentru zece minute, timp în care punem făina într-un alt bol. Când a trecut timpul, punem maiaua în mijloc, unde am făcut anterior o gaură.

Spargem ouăle, într-un castron, dar separăm albușurile de gălbenușuri. Frecăm gălbenușurile cu sare și le punem și pe ele peste făină. Apoi punem și laptele, untul topit și răcorit, zahărul, coaja rasă de lămâie. Acesta este aluatul nostru, ce trebuie frământat timp de 20 de minute.

Se lasă la crescut pentru o oră. Batem albușurile spumă cu zahărul, dar punem și cacao și nuca.

Când a trecut acea oră, luăm aluatul și îl împărțim în două. Întindem două foi, care trebuie umplute și apoi se rulează. Lăsăm cozonacii să mai crească, iar apoi îi dăm la cuptor pentru 50 de minute.