Știri
Home » Stil de viață » Rețetă de sos samurai. Cum se prepară, de fapt, acesta acasă

Rețetă de sos samurai. Cum se prepară, de fapt, acesta acasă

Samourai

Sosul samurai este unul belgian, foarte delicios și perfect pentru cei care își doresc ceva picant. Cum de fiecare dată trebuie să alegem să gătim acasă, dacă putem. Vei uita cu siguranță de sosurile din comerț, odată ce vei învăța cum să faci tu acasă propriul tău sos samurai. Iată ce simplă e rețeta!

Cum se prepară sosul samurai. E perfect pentru orice cină

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face propriul tău sos samurai. Sunt, într-adevăr, multe ingrediente pentru acest sos, dar gustul va merita cu siguranță!

2 buc. căței usturoi tăiați foarte fin

1 lingură ulei de măsline

¼ lingură macis măcinat (coajă de nucșoară)

¼ lingură chimen

¼ lingură chimion

2 linguri pudră de roșii

½ cana maioneză preparată în casă

1 lingură smântână

1 buc. ardei roșu fără semințe

⅛ lingură șofran

¼ lingură zahăr brun

¼ lingură sare roșie de Himalaya sau sare normală

1 lingură suc de lămâie

Rețetă simplă pentru sos samurai

Începem prin a pune o tigaie pe foc, în care adăugăm uleiul de măsline. Punem usturoiul, ce trebuie prăjit, dar fără a-l arde. După aceea, puneți în ulei și condimentele, adică macișul, semințele de chimen si chimion. Le lăsăm și pe acestea să se prăjească, iar apoi trebuie să adăugăm o lingură de apă.

Tigaia trebuie luată de pe foc și lăsată să se răcească. După aceea, putem pune conținutul acesteia într-un blender și mărunțiți până se obține un sos cremos și destul de fin. Acesta este momentul în care trebuie să adăugăm sare.

Punem în blender și restul ingredientelor noastre, iar tot ce mai avem de făcut de aici înainte este să amestecăm până ce toată compoziția devine cremoasă. Acum, sos nostru este deja gata și îl putem folosi pentru orice fel de mâncare, de la sos pentru cartofi prăjiți, până la un topping pentru carne.