Știri
Home » Stil de viață » Rețetă de dulceață cu smochine. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie

Rețetă de dulceață cu smochine. Cum se face și de ce ingrediente ai nevoie

Dulceață de smochine

Smochinele sunt niște fructe extrem de bune, dar nu atât de cunoscute. Ele sunt delicioase, așa că merită să le pregătești să le ai și la iarnă în cămara ta, atunci când îți dorești un ceai, pâine și gem, griș cu lapte sau chiar să o folosești pentru o prăjitură.

Rețetă de dulceață de smochine

Toamna este momentul când se pregătesc toate dulcețurile și chiar dacă mai sunt câteva zile de vară, nu este prea devreme să te apuci de pregătirile pentru iarnă, când în piețe sau în livezi nu se mai găsesc fructele preferate.

Iată cum se pregătește cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de dulceață de smochine. Ai nevoie de:

un kilogram de smochine

500 de grame de zahăr

o păstaie de vanilie

un baton de scorţişoară

coaja de la o lămâie (dată pe răzătoarea cu ochiuri mari sau chiar luată cu cuţitul de pe fruct – bucăţile trebuie să fie cât mai mari, deoarece la final se scot din dulceaţă )

zeama de la o lămâie

Cum se prepară cea mai bună dulceață de smochine

Trebuie să începem prin a spăla smochinele și a le tăia codițele. Fructele trebuie tăiate în felii destul de groase și se pun într-un castron. Adăugăm și restul ingredientelor noastre, punem un capac, iar apoi lăsăm totul peste noapte sau măcar 12 ore să se combine.

Apoi, când acest interval de timp s-a scurs, punem tot conținutul într-o oală și îl punem la fiert, la foc bine, pentru ca zahărul să se topească foarte bine, iar amestecul final să fie unul fin și catifelat.

După ce dulceața ajunge în punctul de fierbere, o mai lăsăm la foc mic timp de 45 de minute, sau până când se formează un sos mai gros. Trebuie să amestecăm din când în când. Când dulceața este gata, dați la o parte păstaia de vanilie, coaja de lămâie și batonul de scorțișoară.