Știri
Home » Stil de viață » Rețetă de ardei copți cu pătrunjel și usturoi

Rețetă de ardei copți cu pătrunjel și usturoi

ardei copți

A venit toamna cu ardeii ei colorați şi puternic coloraţi din care poţi face o mulțime de preparate culinare.

Nu există anotimp mai atractiv din punct de vedere culinar decât toamna, motiv pentru care, este bine se profiți și sa prepari cele mai delicioase rețete ce includ printre ingrediente legume oferite de această perioadă a anului.

Gospodinele asudă lângă aragaz ca să-și încarce cămara cu bunătăți pentru iarnă – zacuscă, murături, sosuri, dulceață. Prin piețe este freamăt, pentru că ele doresc să-și aleagă cele mai proaspete legume și fructe.

Din toata această simfonie de toamnă, mirosul ardeilor copți este cel mai apetisant. În rândurile care urmează vă prezentăm o rețetă de ardei copti în ulei asezonați cu pătrunjel și usturoi, o conservă foarte apreciată de mulți români.

Ingrediente pentru ardei copți cu pătrunjel și usturoi

  • ardei capia
  • ulei
  • oțet
  • zahăr
  • sare grunjoasă
  • pătrunjel
  • usturoi

Mod de preparare:

Spălăm ardeii, îi lăsăm la scurs apoi îi coacem pe o tablă, pe un grill sau în cuptor. După ce s-au copt, îi punem într-un vas, presărăm sare grunjoasă și îi acoperim cu un prosop de bucătărie. Îi lăsăm să se aburească și când se vor răci se vor curăța foarte ușor. Curățăm ardeii de pieliță, îi desfacem fâșii și îndepărtăm cotoarele și semintele. Păstrați sucul pe care și-l vor lăsa ardeii.

Curățăm usturoiul și îl tăiem felii. Pătrunjelul îl curățăm de pe codițe. Vom așeza în borcane un strat de ardei, deasupra presărăm pătrunjelul și câteva felii de usturoi, și tot așa până borcanul este aproape plin. Ardeii nu trebuie îndesați în borcane și trebuie lăsat și puțin loc deasupra, potrivit caietulcuretete.com.

În fiecare borcan se pune un praf de sare, o linguriță de zahăr, 50 ml oțet și sucul pe care și l-au lăsat ardeii. Completăm cu ulei. Înfiletăm bine capacele și le depozităm în cămară la loc întunecat și răcoros.