Știri
Home » Știri » Impozit auto 2021 pentru mașinile hibrid și cele electrice. Cât e reducerea de la stat

Impozit auto 2021 pentru mașinile hibrid și cele electrice. Cât e reducerea de la stat

impozit auto mașini hibrid

Impozitul auto este o taxă pe care trebuie să o plătească orice deținător al unui autoturism, iar acesta diferă în funcție de capacitatea cilindrică a autovehiculului în sine. Din 2021, șoferii vor trebui să plătească mai mult pentru mașinile lor, în ceea ce privește impozitul, dar cei mai fericiți sunt proprietarii mașinilor hibrid sau electrice, care pot beneficia de o reducere. Iată despre ce sumă este vorba.

Ce impozit auto trebuie să plătească proprietarii mașinilor hibride și electrice

În ceea ce privește autoturismele hibride, consiliul local poate stabili o reducere ce nu poate fi, însă, mai mică decât 50% din valoarea pe care un autoturism cu un motor de o capacitate similară.

Mai mult, mașinile electrice sunt scutite de impozitul auto, un avantaj extrem de important, care îi poate face pe mulți dintre cei care au o astfel de mașină să fie fericiți pentru alegerea pe care au făcut-o.

Cine nu trebuie să plătească impozitul auto

Sunt exceptate de la plata impozitului auto mai multe categorii de persoane și de instituții, potrivit Noului Cod Fiscal. Iată care sunt aceste categorii:

mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, văduvelor de război sau văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;

mijloacele de transport ale instituţiilor publice;

mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanţilor legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere şi întreţinere persoane cu handicap grav sau accentuat şi persoane încadrate în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;

vehiculele istorice definite conform prevederilor legale în vigoare;

mijloacele de transport folosite exclusiv pentru transportul stupilor în pastoral;

mijloacele de transport folosite exclusiv pentru intervenţii în situaţii de urgenţă;

autovehiculele acţionate electric;