Gogonelele la murat sunt o rețetă minunată pe care să o pregătim în fiecare iarnă. Ne putem bucura de ele chiar și pe vremea răcoroasă, așa că de aceea este bine să știm cum să le gătim. Iată cele mai simple rețete de gogonele murate.
Rețeta 1 de gogonele murate
Pentru această rețetă ai nevoie de:
1 kg de gogonele
3-4 fâșii de hrean
1 ardei iute
6-7 căței de usturoi
10 rondele de morcov
10 bastonașe de țelină
2-3 bețe uscate de mărar
2-3 crenguțe de cimbru uscat
2 frunze de țelină verde
Spălăm gogonelele şi tăiem restul ingredientelor rondele. Punem pe fundul borcanului o legătură de mărar uscat şi cimbru, hrean şi câteva bucăţi de morcov şi ţelină. Punem gogonelele în borcan, după care adăugăm şi saramura. Aceasta se face din apă cu 20 g de sare. Lăsăm să se răcească şi apoi punem în borcane.
Reţetă 2 de gogonele murate
- 50-60 g mărar uscat
- gogonele
- 50 g hrean
- 100 g usturoi
- frunză de vișin
- foi de dafin
- 100 g foi de țelină
- măghiran
- tarhon
- 5-6 ardei iuți
- piper boabe
- 400-450 g sare
Şi în cazul acestei reţete, tot ce avem de făcut este să tăiem în felii ingredientele mai mari, cum ar fi usturoiul. Saramura este aceea, formată din apă şi sare. Se pun 6 l de apă şi 450 de grame de sare pentru un kilogram de gogonele.
Se aşază toate ingredientele în borcane şi se pune saramura.
Reţeta 3 – gogonele murate picante
2 kg gogonele verzi
8 foi dafin
4 cepe
8 ardei iuţi
2 lingurite boabe de muştar
500 ml oţet
100 g zahăr
apă
sare grunjoasă neiodată
începem prin a aşeza în borcan gogonelele, apoi presărăm feliile de ceapă, boabele de muştar şi ardeii iuţi. Punem un litru de apă, o lingură de sare şi una de zahăr pentru saramură, pe care o turnăm în borcan.