Știri
Home » Stil de viață » Cum prepari cea mai bună și sănătoasă salată de roșii. Ce ulei trebuie să pui, de fapt, în ea

Cum prepari cea mai bună și sănătoasă salată de roșii. Ce ulei trebuie să pui, de fapt, în ea

Salata de rosii

Salata de roșii este, cu siguranță, vedeta sezonului estival. Combinația este una extrem de reușit, astfel încât mulți români nu rezistă în fața acesteia. Este bine de știut cum trebuie preparată salata de roșii pentru a fi nu numai gustoasă, ci și sănătoasă.

Cum se prepară cea mai bună salata de roșii

Dacă ești un fan al salatei de roșii, atunci trebuie să știi cum se face rețeta pentru cea mai bună gustare sănătoasă. În primul rând, ai nevoie de cele mai bune roșii, care trebuie să fie coapte. Un soi foarte bun este inimă de bou, dar foarte important este ca tomatele să fie bio sau cel puțin să știm provenineța lor și că sunt sănătoase pentru noi.

Cel mai important aspect în ceea ce privește factorul de sănătate al salatei de roșii este uleiul. După cum bine știm, acesta este foarte caloric și doar o lingură a 100 de kilocalorii.

Ce ingrediente ne trebuie pentru o salată de roșii sănătoasă

De aceea, trebuie să folosim un ulei de bună calitate și care să fie și bun pentru sănătate. Puteți folosi o lingură de ulei și să adăugați și niște zeamă de lămâie, pentru ca salata să nu fie foarte calorică.

Cele mai bune tipuri de ulei pe care le putem folosi sunt cele presate la rece. Puteți folosi cu succes uleiul de măsline, ulei de semnințe de in, ulei din semințe de cânepă sau chiar ulei din semințe de dovleac presat la rece.

O salată de roșii adevărată nu este completă fără ceapă. În acest sens, cea mai bună variantă pe care o aveți la îndemână este ceapa roșie, care dă un gust deosebit salatei de roșii, dar mai ales sosului lăsat în castron.

Importantă este și sarea și cantitatea pe care o folosim. Este important să nu exagerăm cu aceasta și cel mai bine ar fi să folosim sarea de mare, este cea mai sănătoasă.