Știri
Home » Știri » Cum arată mașina de peste 150.000 de euro pe care Simona Halep și-a cumpărat-o recent

Cum arată mașina de peste 150.000 de euro pe care Simona Halep și-a cumpărat-o recent

GALERIE FOTO (3) simona halep

Simona Halep a strâns o sumă frumușică de bani din tenis. Numărul 2 mondial în topul WTA a câștigat 36,5 milioane de dolari din tenis în întreaga sa carieră, potrivit Forbes.

Chiar dacă este numărul doi mondial în tenis, în clasamentul celor mai bogate 10 sportive din lume, Simona este abia pe locul 4. Campioana noastră a reuşit să adune aproape 11 milioane de dolari din iunie anul trecut până în iunie anul acesta.

Pentru constănțeanca în vârstă de 28 de ani banii nu sunt o problemă, așadar se răsfață cu cadouri scumpe. Cea mai recentă achiziție este o mașină electrică, pentru care a plătit 150.000 de euro.

Experții spun că bolidul de peste 500 de cai putere, este cea mai scumpă mașină electrică din lume. După câștigarea turneului de la Praga, luna trecută, Simona Halep se bucură acum de condusul unui automobil de ultimă fiță.

Porsche Taycan, bolidul electric de 500 de cai putere

Bolidul, un Porsche Taycan, a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2019, iar din acest an se găsește și pe piață. Se pare că pe Simona a atras-o atât de mult cuvântul „taycan” din numele modelului, care în turcă înseamnă „cal tânăr plin de viață”, încât s-a gândit că merită și ea o astfel de mașină.

Mașina este 100% electrică și are o autonomie care variază între 327 și 463 de kilometri. Porsche Taycan atinge 100 km/h în patru secunde. Porsche Taycan Turbo S prinde suta în 2.8 secunde și atinge o viteză maximă de 416 km/h.

Cel mai ieftin model de Porsche Taycan pleacă de la 150.000 de euro și poate ajunge, în funcție de dotări, până la 190.000 de euro, potrivit porsche.com. Prin comparație, un model Tesla X are un preț de pornire de 77.000 de euro. În ciuda prețului piperat, aproape 5.000 de modele Porsche Taycan au fost vândute în primele șase luni ale acestui an.