Știri
Home » Știri » Cum arată, de fapt, CV-ul lui Eugen Teodorovici

Cum arată, de fapt, CV-ul lui Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici s-a remarcat în Cabinetul Ponta, unde a deținut portofoliile Fondurile Europene și Finanțele, apoi ca ministru al Finațelor în Cabinetul Dăncilă.

Politicianul este cunoscut pentru ieșirile controversate pe scena politică a României. Potrivit ziare.com, Eugen Teodorovici are o carieră de peste două decenii în instituții publice, din care circa 13 ani în domeniul fondurilor europene.

Ce studii are Eugen Teodorovici

Fostul ministru al Finanțelor Publice a absolvit Academia de Studii Economice din București, are un master în Relații Internaționale la SNSPA și doctoratul în Managementul Fondurilor Europene, din 2004, conform CV-ului său.

Până în anul 2007 a coordonat în principal programul ISPA (cel mai amplu program de pre-aderare cu fonduri europene, în domeniul transporturilor) și a avansat până la funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice (2007-2008).

După alegerile din 2008 a părăsit ministerul și a lucrat la Curtea de Conturi, ca director al Direcției de audit FEDR din cadrul Autorității de Audit. În 2012 a revenit în spatiul public în poziția de Consilier al primului ministru Victor Ponta.

În decembrie 2012 a fost ales senator PSD de Buzău în Parlamentului României, după o tentativă nereușită de a intra în Parlament în 2008 (din partea PNL, candidat de Vrancea).

Care este averea lui Eugen Teodorovici

Deși a lucrat toată viața la stat, fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, are o avere la care majoritatea românilor nici nu îndrăznesc să viseze. Social-democratul are 4 terenuri intravilane, unul în Otopeni, restul în București, deținute alături de fosta sa soție, Costache Florentina.

Mai are, de asemenea, 4 imobile, toate în București, 3 dintre ele deținute alături de Costache Florentina. La capitolul „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”, figurează un cont la Eximbank de 60.000 lei. Dat fiind că unele dintre proprietăți le-a dobândit prin credite, Teodorovici are și datorii la bănci.