Știri
Home » Stil de viață » Cum ar trebui să arate, de fapt, o cerere de demisie. FOTO

Cum ar trebui să arate, de fapt, o cerere de demisie. FOTO

GALERIE FOTO (3) demisie

Atunci când lucrurile nu merg deloc bine la locul tău de muncă, sau dacă ai o oportunitate de a lucra într-un loc cu mai multe avantaje, atunci trebuie să știi cum să redectezi o cerere de demisie. În acest articol, vei afla ce trebuie și ce nu trebuie să specifici în cererea de demisie, dar și cum arată un model.

Cum arată o cerere de demisie. Orice angajat trebuie să știe

Există poate sute de site-uri web care ne învață cum arată un CV, dar câte dintre acestea te învață și cum se întocmește o cerere de demisie? Niciunul. Iată, în acest articol, vei afla cum trebuie, să arate, de fapt, o cerere de demisie.

Ca orice scrisoare oficială, și cererea de demisie, trebuie să aibă o introducere, un cuprins și o încheiere. Un lucru pe care l-ai putea crede, dar este complet greșit, este că în cererea de demisie trebuie să îți scrii motivele pentru care ai decis să pleci de la locul de muncă respectiv. Nu trebuie să faci asta.

Ce trebuie să scrii în demisie

În prima parte a scrisorii de demisie, trebuie să scrii, desigur, numele, prenumele tale și funcția pe care o ocupi în cadrul companiei.

În cea de-a doua parte, trebuie să scrii câteva cuvinte de mulțumire și aici trebuie să scoți în evidență aspectele pozitive ale experienței tale. Nu trebuie nicidecum să existe reproșuri sau comentarii acide, mai ales pentru că acest angajator ți-ar putea oferi recomadari pentru un viitor loc de muncă.

În final, dacă există deja o persoană care te înlocuiește, trebuie să scrii într-o frază sau două cum se va descurca aceasta în noua funcție, pe care tu o ocupai.

Un lucru foarte important este că trebuie să discuți înainte cu angajatorul tău, pentru a-l anunța că dorești să închei colaborarea. Nu te poți duce direct cu scrisoarea redectată și să îl anunți că pleci.

Cerere demisie
Cerere demisie