Știri
Home » Știri » Cum a scos Selly de la 5GANG oamenii în stradă printr-o simplă scrisoare postate pe Instagram

Cum a scos Selly de la 5GANG oamenii în stradă printr-o simplă scrisoare postate pe Instagram

GALERIE FOTO (5) Selly

Andrei Șelaru, alias Selly, a scos elevii în stradă după ce a postat o scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban și ministrul Educației, în care și-a expus părerile despre sistemul de învățământ din România.

Zeci de elevi au răspuns apelului lui Selly. Aceștia s-au strâns, luni, 7 septembrie, în fața Guvernului, prezentându-și doleanțele. Din imaginile postate de cei de la cancan.ro, se vede că tinerii respectă distanțarea socială și poartă măști de protecție corespunzător, pe gură și pe nas.

Vloggerul în vârstă de 19 ani, care a susținut și a promovat examenul de Bacalaureat în această vară, crede că școala din România nu-i ajută pe tineri să evolueze, ci doar îi îndobitocește.

Iată ce a scris Selly pe contul lui de Instagram

Gestul lui Selly vine în urma unor serii de videoclipuri postate pe contul său de YouTube în care vorbește despre neregulile din școala românească, dar și despre viziunea lui asupra modului în care aceasta ar trebui să funcționeze.

„Cine vrea să schimbăm școala? Vă rog să citiți această scrisoare și, dacă sunteți de acord cu mesajul meu, să o postați și voi pe wall, story, FB, oriunde, cu #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot, să o trimiteți la Guvern, să o trimiteți prietenilor.

Dacă această scrisoare are o imensă susținere le va fi imposibil să ne ignore. Școala din România scoate, în prezent, analfabeți funcționali pe bandă rulantă. De ce e mai important să memorezi pagini întregi de comentarii decât să înveți despre bani, economie, instituțiile statului, sănătate, drepturile și obligațiile tale?

Am intrat în sistemul de învățământ în 2008, am terminat liceul în 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de învățământ a rămas exact la fel, trist și orientat spre trecut. SHARE dacă vrei să avem o școală ca în 2020! VremOScoalaCaAfara EducatiaSchimbaTot”, a scris Selly pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

CINE VREA SA SCHIMBAM SCOALA DIN 🇹🇩? Va rog sa cititi aceasta scrisoare si, daca sunteti de acord cu mesajul meu, sa o postati si voi pe wall, story, FB, oriunde, cu #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot, sa o trimiteti la guvern, sa o trimiteti prietenilor. Daca aceasta scrisoare are o imensa sustinere le va fi imposibil sa ne ignore. Scoala din Romania scoate, in prezent, analfabeti functionali pe banda rulanta. De ce e mai important sa memorezi pagini intregi de comentarii decat sa inveti despre bani, economie, institutiile statului, sanatate, drepturile si obligatiile tale? Am intrat in sistemul de invatamant in 2008, am terminat liceul in 2020. Eu m-am schimbat, dar de 12 ani sistemul de invatamant a ramas exact la fel, trist si orientat spre trecut. SHARE daca vrei sa avem o scoala ca in 2020! #VremOScoalaCaAfara #EducatiaSchimbaTot

O postare distribuită de SELLY (@selly) pe

Selly: „Școala trebuie reformată”

Vezi în GALERIA FOTO mesajul lui Selly pentru premier și ministrul Educației!

În cel mai recent vlog al său, Andrei Șelaru a filmat momentul înaintării scrisorii la sediul Ministerului Educației. De asemenea, în același videoclip, tânărul a anunțat că ministrul Educației Monica Anisie și-a retras propunerea înaintată la începutul lunii iulie de a discuta despre ideile pe care vloggerul le-a prezentat într-un videoclip pe subiectul educației, după ce tânărul a cerut o discuție „transparentă”, la care să participe și jurnaliștii.