Știri
Home » Stil de viață » Cinci lucruri inedite despre Norvegia

Cinci lucruri inedite despre Norvegia

Norvegia

Norvegia este una dintre cele mai avansate țări de pe glob, care este plină de curiozități. Iată câteva lucruri pe care cu siguranță nu le știai despre această țară!

  1. Norvegia are o închisoare cu saună

Este vorba despre o insluă ce servește drept închisoare. Acolo, deținuții sunt liberi să facă aproape tot ce își doresc.este vorba despre închisoarea Bastoy, unde cei închiși trăiesc în căsuțe și colaborează pentru bunul mers al lucrurilor. Aceștia primesc hrană de cea mai bună calitate, și își pot petrece timpul călărind, la saună sau pe terenul de tenis. Această închisoare are cea mai mare rată de reabilitare din Europa.

  1. În Norvegia există un oraș în care „este interzis să mori”

Oricât de curios ar suna, așa este! În orașul Longyearbyen, din Insulele Svalbard, nu ai voie să mori. Decizia este legată de simplul fapt că autoritățile au descoperit că permafrostul împiedică descmpunerea cadavrelor, lucru care ține în viața virusurile și pot apărea boli grave. Așadar, au hotărât ca nimeni să nu mai fie îngropat acolo. Oameni în stare gravă sunt duși cu elicopterul pe continent.

  1. Tații au parte de concediu de paternitate de 15 săptămâni

În Norvegia, bărbații care devin proaspeți tătici, au parte de un concediu de paternitate de 15 săptămâni. Aceasta este o inițiativă a autorităților prin care încearcă să îi facă pe tați să se implice mai mult în creșterea copiilor lor.

  1. Cavalerul pinguin din Norvegia

În anul 2008, statul norvegian a numit în funcția de cavaler un pinguin. Este vorba despre Nils Olav, un pinguin care a fost medaliat de mai multe ori pentru servicii sale aduse Coroanei.

  1. În Norvegia a fost o criză majoră de unt

Anul 2011 a fost unul marcat de o criză profundă. Este vorba despre criza de unt, care a afectat toată populația. În acel moment, untul ajunsese să fie vândut de escroci și cu 70 de euro pachetul.