Știri
Home » Stil de viață » Ce trebuie să mănânci de Sfânta Maria, ca să fii protejat de divinitate tot anul

Ce trebuie să mănânci de Sfânta Maria, ca să fii protejat de divinitate tot anul

sfânta maria

Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, sărbătorită în 8 septembrie, este prima mare sărbătoare din Anul Nou Bisericesc, care începe la 1 septembrie.

Cu această ocazie, în multe zone ale țării se organizează târguri și iarmaroace, însoțite de petreceri câmpenești stropite cu băutură și mâncare gătită.

Ce se mănâncă de Sfânta Maria

Există o superstiție românească, conform căreia cei care mănâncă gătit la foc în aceste zile au șansa de a atrage asupra lor boli care îi pocesc. Credința populară spune că de Sfânta Marie Mică nu au voie să aprinzi focul.

Se aprinde în schimb candela în dreptul icoanei Maicii Domnului și se lasă să ardă pe tot parcursul sărbătorii.

Chiar și așa, românii nu țin cont de aceste vorbe din popor și încing grătarele pentru a-și sărbători apropiații care poartă numele de Maria, Mariana, Marinela, Marina, Marin, Marian.

În România, peste 1.800.000 de femei poartă numele de Maria, Mărioara, Mariana şi în jur de 400.000 de bărbaţi se numesc Marian sau Marin.

Ce semnifică numele Maria

Numele Maria este unul dintre cele mai îndrăgite și folosite nume de origine biblică. Este numele celei care l-a adus pe lume pe Iisus, fiul lui Dumnezeu și a rămas în amintirea tuturor drept un simbol al purității.

O accepțiune egipteană spune că numele Maria provine de la termenul „mry” sau „mr” care se traduce prin „iubit” sau „iubire”. În ebraică, numele Maria are semnificația de „copil dorit”.

Cu timpul, numele Maria a căpătat noi semnificații și azi înseamnă totodată mare, infinit, dragoste nețărmurită, maternitate și sacrificiu. Este un nume potrivit pentru firile emotive, sensibile și afectuoase, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Totodată Maria pare să se potrivească unei femei tradiționaliste, feminine și familiste. Este o femeie tandră și empatică, dar cu o putere interioară deosebită.