Știri
Home » Știri » Ce salariu și ce privilegii are Renate Weber ca Avocat al Poporului

Ce salariu și ce privilegii are Renate Weber ca Avocat al Poporului

Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, este plătit foarte bine pentru munca pe care o prestează. Aceasta are venituri consistente, așa cum reiese din declarația de avere a acesteia, completată chiar în acest an. Iată ce venit are Avocatul Poporului din țara noastră.

Ce salariu are Renate Weber, Avocatul Poporului

Declarația de avere pe care Renate Weber a completat-o în iunie 2020 arată că aceasta are un venit de 139.426 de lei net, obținut într-o perioadă de timp de aproape un an.

Un calcul matematic simplu ne arată că venitul lunar al Avocatuluio Poporului este de 12.600 de lei. Este un venit consistent, dacă luam în considerare faptul că președintele României, Klaus Iohannis, are un salariu lunar de 27.000 de lei.

Veniturile lui Renate Weber au fost rotunjite și de o indemnizație tranzitorie în euro, de peste 37.000 de euro, valoarea netă. Totodată, Avocatul Poporului primește și pensie, de la Casa de Asigurări a Avocaților, iar aceasta este în valoare de 41.536 de lei primiți, în aproape un an.

Renate Weber primește o sumă mare pentru funcția sa

Tot declarația de avere arată că Renate Weber a primit suma de 160.000 de euro, după ce a vândut un apartament din Capitală, în zona Prelungirea Ghencea. Acesta era valorat la 200.000 de euro, însă Renate Weber a convenit cu proprietarii să plătească doar această parte din sumă totală, pentru ca restul de bani să fie plătit în tranșe.

Astfel, în 2021, Avocatul Poporului trebuie să primească alți 20.000 de euro pentru același apartament, iar în 2022, ea trebuie să primească alți 20.000 de euro. Cei cărora le-a vândut apartamentul sunt Oana Ioniță și Florin Budnaru, care au o școală de dans în Capitală.

Acum, contul lui Renate Weber a crescut cu 50.000 de euro, după ce a primit înapoi un împrumut. Conturile de la bancă ale acesteia sunt în număr de trei, iar cel mai consistent are suma de aproape 100.000 de euro.