Știri
Home » Știri » Ce salarii au, de fapt, angajații de la Mega Image

Ce salarii au, de fapt, angajații de la Mega Image

Mega Image

Mega Image este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de magazine din țara noastră, cu peste 600 de locații doar în București. Sunt o mulțime de angajați acolo, așa că nu este de mirare de ce este un subiect de interes cât câștigă, de fapt, un salariat al Mega Image.

Câți lei câștigă un angajat de la Mega Image

Chiar dacă sunt multe magazine, salariile oferite de Mega Image nu sunt atât de mari. Pentru că diferă în funcție de zonă, în unele părți ale țării un salariu al unui angajat al Mega Image poate fi doar minumul pe economie. Casierii sunt, de obicei, cei care câștigă cei mai puțini bani. Dacă vorbim despre o persoană din Capitală care ocupă această funcție, atunci salariul acesteia este în jurul sumei de 2.500 de lei net, în timp ce în alte zone un casier poate câștiga între 1.200 și 1.800 de lei net.

Totuși, dacă postul despre care este vorba este unul mai sus-pus, atunci suma la care se poate ajunge este de aproape 4.000 de lei.

Dacă până nu demult toate anunțurile Mega Image despre angajări se făceau fără a se menționa salariul, acum acestea conțin și banii pe care persoana care aplică îi va primi. Explicația este una simplă, potrivit specialiștilor. Mega Image le oferă angajaților săi salarii mai mari decât competitorii, așa că această sumă trebuie trecută pe anunțul angajării.

Suma plătită de Mega Image, făcută publică pe anunțurile de angajare

„Nu cred că este vorba de o transparentizare, în continuare majoritatea salariilor, mai ales de la nivelul de specialist în sus, sunt confidenţiale. În general, salariile pentru angajaţii fără studii superioare nu sunt adaptate la costul vieţii din România. De aceea, firmele care oferă pentru aceşti candidaţi salarii puţin mai mari decât competitorii din aceeaşi zonă folosesc publicarea salariilor în anunţurile de angajare într-un efort de marketing pentru a atrage candidaţi şi a reduce timpul de recrutare“, a explicat Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul companiei de HR Mercer.