Știri
Home » Stil de viață » Ce nu trebuie să faci niciodată de Sfânta Ana. Aduce ghinion tot anul

Ce nu trebuie să faci niciodată de Sfânta Ana. Aduce ghinion tot anul

Sfânta Ana

Astăzi este o sărbătoare foarte importanta pentru creștinii ortodocși. Pe 9 septembrie sunt sărbătoriți Sfinții Ioachim și Ana, cei care au fost părinții Fecioarei Maria.

Deși e trecută în calendar cu cruce neagră, este o zi foarte importantă de post.

Ce nu au voie să faci de Sfânta Ana

Tradiția spune că dacă speli haine pe data de 9 septembrie vei rămâne sărac, potrivit bzi.ro. De asemenea, acest lucru este considerat și o lipsă de respect față de mama Fecioarei Maria.

Se mai spune că nu este bine să mănânci pe săturate, ci să oferi și celorlalți din bucatele tale.

O altă veche tradiție spune că în această zi de sărbătoare este foarte importantă să dăruim celor din jur, fără a aștepta nimic în schimb. Totodată, în ziua pomenirii Sfinților Părinți Ioachim și Ana, credincioșii trebuie să dea de pomană pentru cei dragi care au plecat la Ceruri.

Sfânta Ana, protectoarea femeilor însărcinate

La capitolul ce nu este indicat să faci pe 9 septembrie se numără și banii. Așadar, în această zi nu este bine să împrumuți pe nimeni și nici să cheltui prea mult. Totodată, nu este bine să împrumuți haine sau alte lucruri din casă.

De asemenea, de Sfânta Ana nu trebuie să te cerți cu persoanele din jur pentru că atragi numeroase supărări. Se spune că acestea se întorc împotriva ta mai devreme sau mai târziu.

Nu se muncește în această zi de sărbătoare pentru că vei avea parte numai de necazuri grele în viață.

Totodată, se spune că Sfânta Ana este și protectoarea femeilor însărcinate. Așadar, femeile care duc o sarcină și vor intra în biserică pe data de 9 septembrie, vor avea parte de o naștere mult mai ușoară. De astfel, este bine să faci cadouri celor mici dacă ai ocazia.