Știri
Home » Stil de viață » Câți euro ia un pilot de avion la Wizz Air pentru fiecare aterizare realizată cu succes

Câți euro ia un pilot de avion la Wizz Air pentru fiecare aterizare realizată cu succes

Wizz Air

Wizz Air este una dintre cele mai cunoscute companii de zbor din țara noastră, care are chiar și o academie de piloți pe teritoriul României. Iată ce salarii au, de fapt, piloții de la Wizz Air și cu cât este plătit căpitanul aeronavei pentru fiecare aterizare reușită.

Cât primește căpitanul unei aeronave Wizz Air pentru o aterizare cu succes

Dacă visul tău a fost dintotdeauna să fii pilot, atunci iată că poți realiza acest lucru. Ai nevoie doar de entuziasmul de a învăța ceva nou și de… mulți bani! Școlarizarea pentru cursurile de pilot sunt suportate exclusiv de student, iar taxele nu sunt deloc ieftine. Vorbim despre suma de 65.000 de euro, care trebuie plătită treptat. Totuși, Wizz Air prefinanțează până la 45.000 de euro pentru cine vrea să devină pilot în cadrul companiei.

Acum, Wizz Air are un program pentru tinerii piloți din România, numit „Pilot Academy”. Până acum, cei care doreau să devină angajați ai Wizz Air trebuiau să facă cursurile fie în Ungaria, fie în Grecia.

Un lucru interesant de aflat este cu cât unt plătiți piloții Wizz Air, având în vedere cât trebuie să plătească pentru a urma cursurile de pilot. Este vorba de suma de 81.000 de euro pentru căpitanii de top și de 41.000 de euro pentru căpitanii de bază.

La aterizările reușite, piloții pot primi undeva între 12 și 30 de euro, în funcție de funcția lor.

Cum descrie Wizz Air programul Pilot Academy

„Wizz Air Pilot Academy este un program unic de formare a pilotului, oferind unei noi generații de piloți cu puțină sau deloc experiență aeriană anterioară posibilitatea de a obține o licență de pilot comercial și perspectiva de a lucra ca pilot la Wizz Air, datorită instruirii de calitate începând de la zero, cu sprijinul unei școli de zbor cu experiență și în conformitate cu standardele de instruire ale Wizz Air. Datorită schemei financiare îmbunătățite a taxei de școlarizare, puteți fi cu un pas mai aproape de visul dumneavoastră”, apare pe site-ul Wizz Air dedicat programului de piloți.