Știri
Home » Știri » Când pică Floriile în 2021. E sărbătoarea care prevesteşte venirea Paştelui

Când pică Floriile în 2021. E sărbătoarea care prevesteşte venirea Paştelui

Floriile 2021

Paștele este o sărbătoare care are o dată variabilă, așa că credincioșii trebuie săafle în fiecare an când are loc Învierea Domnului. Cum Floriile sunt în fiecare an cu o săptămână înaintea Paștelui, și această sărbătoare are o dată variabilă. Iată când pică Floriile în 2021!

Când sunt Floriile în anul 2021

Anul viitor, Paștele pentru ortodocși se va sărbători pe data de 2 mai, în timp ce catolicii vor avea această sărbătoare aproape cu o lună mai devreme, pe data de 4 aprilie. Astfel, va fi o diferență de mai bine 20 de zile între cele două sărbători. Anul 2017 a fost cel în care cele două momente s-au aliniat perfect, iar Paștele Catolic și cel ortodox au avut loc în același timp.

Pentru că se știe deja data la care vor fi sărbătorite Sfintele Paști, se cunoaște și ziua în care vor avea loc Floriile. Cum acestea sunt în fiecare an cu șapte zile mai devreme, datele la care vor fi sărbătorite vor fi 25 aprilie pentru credincioșii ortodocși și 28 martie pentru catolici.

Românii își sărbătoresc onomastica de Florii

Peste 1,4 milioane de români își serbează onomastica de florii. Este vorba despre toți aceia care poartă numele unor flori. Iată ce mesaje ai putea trimite de această sărbătoare, pe data de 25 aprilie 2021.

– Fiind o zi de sărbătoare creştinească, nu-mi vine decât să mă gândesc la Dumnezeu şi să-l rog să ocrotească familiile noastre şi pe cei dragi ai noştri, oriunde s-ar afla şi să binecuvânteze vremurile şi lumea în care trăim.

– Motoceii sa vă intre în casa cu mult belşug şi spor în toate. Florile să-ţi fie aproape

– Fie ca pe oriunde ai merge, trandafiri să-ţi răsară în cale şi garoafe să-ţi rămână în urmă…

– Azi uita cine eşti şi trezeşte-te la viaţă odată cu natura! Fii un fluture zglobiu şi aşează-te pe prima floare a purităţii!

– Totul pe lume se schimbă… doar florile se deschid în fiecare primăvară… Pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează La mulţi ani!

– Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori: cu ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, cu trandafiri ca să fii veşnic iubita şi cu margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. La mulţi ani de Florii!

– Vei primi flori de ziua ta… Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să-i luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare… La mulţi ani

– Pentru că florile înfloresc în fiecare primăvară, Pentru că suntem tineri şi iubim prietenia, În numele ei şi a tot ce-i frumos, Eu îţi doresc fericirea!