Știri
Home » Sport » Când joacă Simona Halep la turneul de la Roma

Când joacă Simona Halep la turneul de la Roma

Simona Halep

Simona Halep se declară nerăbdătoare să revină în circuitul WTA. Primul turneu la care va participa românca va fi cel de la Roma, unde ar putea fi cap de serie 1.

Absența australiencei Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, în vârstă de 24 de ani, va face ca jucătoarea noastră să fie principala favorită la unul din cele mai importante turnee de zgură din această toamnă, cel Premier 5 de la Roma, disputat în perioada 14 – 21 septembrie.

Simona Halep, părăsită de antrenor

În ciuda faptului că este vorba despre un turneu de categorie Premier 5, Simona Halep nu îl va avea alături pe Darren Cahill. Antrenorul australian este în această perioadă în SUA, unde comentează meciurile de la US Open pentru ESPN. Şi nu va face deplasarea spre Europa pentru a fi alături de Halep în Italia.

Singura competiţie la care Darren Cahill a fost alături de Simona Halep în 2020 a fost Australian Open.

Capii de serie se stabilesc cu o săptămână înainte de startul competiției. E clar că la turneul de categorie Premier 5, Simona Halep va fi cap de serie 1.

Constănțeanca în vârstă de 28 de ani a fost cap de serie numărul unu de cinci ori în carieră în turnee majore: la Australian Open 2018 și 2019, la Roland Garros, Wimbledon și US Open în 2018, rezultatele fiind amestecate atunci când a fost principala favorită.

Simona Halep e favorită și la Roland Garros

Ashleigh Barty a anunțat că nu-și va apăra nici titlul cucerit în 2019 la turneul Roland Garros. În aceste condiții, Halep ar putea fi cap de serie 1 la turneul de Mare Șlem de la Paris pe care l-a câștigat în 2018.

Pe lângă Barty, Simona Halep ar mai putea „scăpa” de un adversar incomod la Roland Garros. Este vorba despre Serena Williams (8 WTA).

Grand Slam-ul de la Paris Roland Garros se va disputa în perioada 27 septembrie – 10 octombrie.