Știri
Home » Stil de viață » Când are loc prima lună plină din septembrie. În ce zi și la ce oră trebuie să te uiți pe cer

Când are loc prima lună plină din septembrie. În ce zi și la ce oră trebuie să te uiți pe cer

luna plină

Luna plină din această lună are loc pe 2 septembrie. Astfel, toți cei care sunt pasionați de astrologie și astronomie, pot vedea satelitul natural al Pământului de aproape în această zi.

Când putem admira luna plină din septembrie. Astrologii au anunțat ora

Momentele în care este lună plină, adică atunci când toată suprafața lunii este vizibilă sunt destul de rare. În această toamnă, în luna septembrie, luna plină poate fi admirată pe 2 septembrie. Iată la ce oră trebuie să fii atent, pentru a putea vedea acest fenomen spectaculos.

Astrologii au anunțat deja mai multe detalii despre acest fenomen, când luna devine complet vizibilă și pământenii o pot admira în toată spendoarea ei. Astfel, acest fenomen poate fi văzut pe 2 septembrie, la ora 8.

Văzută de pe Pământ, luna este luminată complet de soare și de aceea ea apare așa. În acest moment, Terra se află aproape pe linia care unește luna cu soarele.

În astrologie, luna plină este un eveniment cu profunde semnificații. Astfel, acesta este un moment dedicate schimbării, dezvoltării, creșterii personale.

Cum ne afectează luna plină

Pentru că este momentul schimbării, al rodului și al răsplătirii celor care au muncit și s-au străduit, în popor se crede că acesta este momentul în care fermierii trebuie să culeagă recoltele, după ce au trudit la ele încă de la luna nouă, acela fiind momentul prielnic pentru plantat.

Pe lângă semnificația sa astrologică, luna plină de influențează și în alte sensuri ale vieții, unele dintre ele chiar ciudate. Astfel, un studiu arată că luna plină afectează ciclul menstrual, pentru tinerele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.

Un alt lucru curios este acela că în luna plină se nasc mai mulți bebeluși, singura explicație fiind forța gravitațională a lunii pline, ce le afectează pe femeile gravide. De asemenea, atunci când este lună plină, somnul nu mai este odihnitor.