Știri
Home » Stil de viață » Autorizaţii modificări apartament. Documente necesare și modalitate de depunere

Autorizaţii modificări apartament. Documente necesare și modalitate de depunere

renovare

Dacă deții un apartament, este vital să știi că dacă vrei să faci modificări asupra ei, ai nevoie de anumite autorizații. Chiar dacă este proprietatea ta, tot ai nevoie de anumite avize ale autorităților competente, înainte de a te apuca să demolezi, să refaci sau să modifici orice lucru major în construcția casei tale sau în amenajarea ei interioară.

De ce autorizații ai nevoie dacă vrei să îți modifici apartamentul

Dacă ați luat în considerare varianta de a face vreo modificare asupra locuinței, dar fără a anunța acest lucru, iată că ar trebui să știți că este vital să o faceți, pentru că s-ar putea să dărâmați chiar unul dintre zidurile structurale ale blocului, care formează structura de rezistență lucru ce ar cauza un mare pericol pe viitor. Mai mult, dacă vreți dori să vindeți locuința în viitor, veți avea nevoie de un nou cadastru, iar acesta se pot face doar în baza unei autorizații.

În ceea ce privește compartimentarea interioară, dacă dorim să schimbăm ceva din aspectul acesteia, atunci avem nevoie de câteva documente, pentru că procedura a devenit mai simplă. Astfel, pentru această autorizație, ai nevoie de memoriu de arhitectură, releveu, propunerea de compartimentare sau închidere a balcoanelor, avizul proiectantului.

Ce arată legea despre modificarea locuinței tale

Emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităților centrale privind protecția sănătății populației nu este necesară pentru următoarele categorii de lucrări decât în situațiile speciale de derogare de la normele în vigoare prevăzute de lege în care este necesar un studiu de evaluare a impactului asupra sănătății populației:

  1. a) construirea, reabilitarea, extinderea și consolidarea de locuințe unifamiliale;
  2. b) construirea de anexe gospodărești;
  3. c) construirea de împrejmuiri.

(2^2) Emiterea actului administrativ al autorității competente pentru protecția mediului nu este necesară pentru următoarele categorii de lucrări:

  1. a) construirea de locuințe unifamiliale;
  2. b) construirea de anexe gospodărești, cu excepția celor utilizate pentru creșterea animalelor;
  3. c) consolidări ale imobilelor existente;
  4. d) construirea de împrejmuiri;
  5. e) dezmembrări, comasări de terenuri.