Știri
Home » Știri » Acte necesare schimbare buletin 2021. De ce documente ai nevoie. Lista completă

Acte necesare schimbare buletin 2021. De ce documente ai nevoie. Lista completă

Schimbarea buletinului

Cartea de identitate este cel mai important document pe care îl deține o persoană, pentru că aceasta este necesară în mai toate operațiunile din viața de zi cu zi. Totuși, ce trebuie să faci dacă îți expiră buletinul? Iată informații foarte utile, despre ce acte ai nevoie atunci când îți expiră cartea de identitate.

De ce acte ai nevoie atunci când îți expiră buletinul

Ai nevoie de o serie de acte atunci când îți expiră cartea de identitatea și de care ai nevoie pentru a-ți schimba buletinul expirat cu unul legal. Potrivit prevederilor legale, persoana căreia îi expiră buletinul, trebuie să notifice cu 15 zile înainte acest lucru, pentru ca noua carte de identitate să se facă în timp util.

Astfel, iată de ce ai nevoie pentru a-ți face din nou buletinul, în 2020:

Acte necesare pentru schimbarea buletinului expirat

Cerere pentru eliberarea unui nou buletin

Certificatul de naștere, în original și copie

Certificatul de căsătorie, în cazul persoanelor căsătorite sau al soțului supraviețuitor, original și copie

Hotărârea de divorț definitivă și irevocabilă, după caz, original și copie Certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate, în cazul soțului supraviețuitor, original și copie

Cât are valabilitatea cartea de identitate

Certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, după caz, original și copie Documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original și copie

Chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate, în valoare de 7 lei, care se achită la ghișeu.

Buletinul are valabilitate diferită, în funcţie de posesorul lui. Astfel, durata de valabilitate este de  4 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, de 7 ani pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, de 10 ani după împlinirea vârstei de 25 de ani şi nelimitat după împlinirea vârstei de 55 de ani.