Știri
Home » Stil de viață » 8 locuri din județul Mureș care merită explorate. FOTO

8 locuri din județul Mureș care merită explorate. FOTO

GALERIE FOTO (6) județul Mureș

Situat în interiorul arcului carpatic, judeţul Mureş este favorizat de un relief armonios, plin de peisaje superbe. Mureșul este unul dintre cele mai vizitate județe din România.

Cu toate acestea, cei care poposesc în județul Mureș se rezumă la a vizita doar trei sau patru locuri, cum ar fi Cetatea Sighișoara, Sovata și resedința de judet, municipiul Târgu Mureș. Ne-au atras atenția câteva obiective turistice impresionante care merită vizitate, dacă pui pe lista destinațiilor de vacanță județul Mureș.

8 locuri din județul Mureș. Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Este considerată cea mai frumoasă din România. Zoo din Târgu Mureș e așezată în cea mai frumoasă zonă verde a orașului, Platoul Cornești, într-o pădure de stejar și carpen, are 44 de ha și găzduiește, cu generozitate, peste 500 de animale din peste 100 de specii de animale și păsări de prin toate colțurile lumii. Anual, Grădina Zoologică Târgu Mureș este vizitată de circa 180 000 de persoane.

8 locuri din județul Mureș. Cetatea Sighișoarei

foto: 365 Romania

Cetatea Sighișoarei este faimos pentru festivalul anual ținut în ultimul sfârșit de săptămână al lunii iulie. Este singura cetate medievală din Europa locuită permanent. Deși are doar 28.000 de locuitori și este întins pe o suprafață relativ mică, Sighișoara își întâmpină turiștii cu o mulțime de obiective turistice, care mai de care mai interesante. Pe lista scurtă se află centrul medieval, Turnul cu ceas, numeroase biserici și cele 9 turnuri din zidurile care înconjoară cetatea.

8 locuri din județul Mureș. Stațiunea Sovata

foto: b1.ro

Stațiunea Sovata este căutată de turiști pentru lacurile sărate. Cei care ajung aici vorbesc despre minunile apelor termale, care tratează multe afecţiuni. Lacul Ursu este cel mai mare lac sărat din stațiune și sufletul acesteia, fiind și pe lista unor recorduri mondiale.

8 locuri din județul Mureș. Parcul Natural Defileul Mureșului Superior

foto: peterlengyel.wordpress.com

Parcul Natural Defileul Mureșului Superior este o zonă deosebit de pitorească, potrivit peterlengyel.wordpress.com. Parcul Natural Defileul Mureșului Superior a fost declarat arie protejată de lege în anul 2007, datorită bogăției de specii de plante și animale care cresc aici, dar și a peisajelor naturale ce includ, munți, defilee, lacuri sau ape termale. Căi de acces – Drumul național DN15 pe ruta: Reghin – Brâncovenești – Vălenii de Mureș – Deda – Bistra Mureșului.

8 locuri din județul Mureș. Saschiz

foto: regio-adrcentru.ro

Saschiz este considerat satul din Transilvania care pare rupt din Rai. Micuța comună aflată la poalele unor dealuri împădurite din județul Mures abundă de istorie, cultură și tradiție mureșeană.

8 locuri din județul Mureș. Parcul Național Călimani

În partea de nord-est a județului se întinde și o parte din Parcul Național Călimani. Locul este apreciat pentru traseele de drumeție (Vf. Pietrosul – 2100m), faună și floră.

8 locuri din județul Mureș. Pădurea Mociar

Pe Valea Gurghiului se întinde o pădure cu unii dintre cei mai bătrâni arbori din țară. Aceștia au mai bine de 700 de ani. În pădure cresc și diferite specii exotice de arbori din Australia, America de Nord, America de Sud, Japonia.

8 locuri din județul Mureș. Rezervatia de bujori de stepă

Pe lângă Castelul-Calendar se află o rezervație de bujori de stepă, unicul loc unde crește această floare din interiorul arcului carpatic. În aprilie-mai poți admira aici mii de exemplare ce se întind pe câteva hectare.

8 locuri din județul Mureș. Satul scufundat Bezid

foto: Descopera.ro

În urma construirii Barajului de la Bezid, la sfârșitul anilor ’80, apele lacului de acumulare format au inundat vechiul sat Bezid. Atunci când apele lacului se retrag, turla bisericii și unele ruine ies la suprafață. La coada lacului se află un monument comemorativ, un stâlp de lemn cu numărul casei și numele proprietarului pentru fiecare casă înghițită de ape.